تاریخچه ارکستر
تاریخچه
این ارکستر در آغاز با حمایت سازمان میراث فرهنگی کشور، کمیته ملی ایکوم و کمیسیون ملی یونسکو (به عنوان حامیان معنوی) تشکیل شد.
ارکستر ملل در سال 1383 به دلیل تغییر مدیریت و سیاستگذاری سازمان میراث فرهنگی و در راستای ادغام با سازمان جهانگردی به پیشنهاد مدیریت وقت جایگزین ارکستر تخت جمشید شد در قالب آثاری از فرهنگ ها و تمدن های ایران و جهان طی اجراهای متعدد صحنه ای تحقق یافته است. ارکستر ملل تا کنون با ترکیبی از سازهای سمفونیک، سازهای ملی، بومی و قدیمی ایرانی همراه 60 الی 90 نوازنده، گروه کُر، تکنواز و تک خوان مجموعاً 130 اجرا کننده در صحنه حضور یافته است.
ارکستر ملل در اولین اجرای خود در تالار وحدت با شعار "ایران جوان و میراث کهن"، در دومین اجرا در تالار بزرگ کشور با شعار "موسیقی و شکوه دوستی" و در سومین اجرا در محوطه ی باز میدان مشق (سردر باغ ملی) با شعار "ایران سرزمین مقدس" به اجرای نمونه هایی از ملودی ها تم ها و آثاری فراموش شده از تاریخ موسیقی ایران پرداخت.
ارکستر ملل در اجراهای پيشين خود همچنين آثاری از آهنگسازانی چون بلا بارتوک، موتسارت، گریک، شوستاکويچ، ویکنت آمیگو، پرایزنر، کومیتاس و آثاری از گونه های مختلف فرهنگی چون تربت جام، بوشهر، بختیاری، آذربایجان و لرستان اجرا کرده است.
ارکستر ملل با توجه به اهداف و آرمان های از پیش تعیین شده مبتنی بر حفظ و احیای آن دسته از آثار موسیقایی ملل مختلف که بنا به شرایط اجتماعی و فرهنگی خاصی از اجرا و ثبت شدن در حافظه ی موسیقایی فرهنگ خویش بی بهره مانده اند، سعی دارد که در کنسرت های خود قطعات فراموش شده ای از این دست را آهنگسازی، تنظیم و طی اجرایی فراخور حال و هوای آن اثر به سمع مخاطبین خود برساند. در این راستا اجرای آثاری هم چون تم سلام شاهی، سمفونی نفت، کاروان، سرود کوشش و دلفی کارنامه ارکستر ملل را در ارائه این رسالت رقم زده است.
|